Your place to be in the Cosmos

Droomgesprekken over wakker worden

"Zeilen op de golven van het leven gaat vanzelf als je jouw innerlijke kompas kunt lezen. Maar soms heb je een navigator of veerman nodig om koers te zetten naar de vuurtoren op jouw levenspad."
Element XDB 12

Mijn naam is Xavier de Bode, astroloog, gecertificeerd coach en afgestudeerd in de psychologie van Carl Jung.

Als zeiler leerde ik navigeren op de sterren. Het bevaren van de elementen is een prachtige metafoor voor het leven zelf. Dit inzicht bracht me ertoe de technieken van zeilen en navigatie in mijn coachpraktijk te gebruiken en om beide te combineren. Mijn schip is mijn praktijkruimte. Als je zin hebt dan kunnen we een zeiltocht maken. Maar we kunnen ook aan wal blijven in de veilige haven, een wandeling doen of elkaar online ontmoeten.

Ben je op zoek naar de essentie, de kern waar jouw leven om draait? Het is een eer om een tijdje met je mee te mogen reizen.

Geïnteresseerd in een gratis kennismaking?

Bel +31 6 11383707 (WhatsApp/Telegram)

E-mail xavier@astronautica.nl

Bio Xavier de Bode

Wat bied ik aan

Astro-Nautisch Consult

Om je te ondersteunen op jouw pad en in het individuatieproces bied ik een unieke mix van integrale psychologie, werelds' eeuwige wijsheid paden, mythologie en kosmologie. Geïnspireerd door de psycholoog en filosoof van de ziel, C.G. Jung, combineer ik de astrologische mandala met de nautische windroos als één van de technieken om jezelf beter te begrijpen en vloeiend te navigeren in de stroom van het dagelijks leven.

Astrologie en alchemie zijn de verboden vruchten aan de boom van kennis en wijsheid. Zowel kunst, wetenschap als praktische levensfilosofie die zeer werden gerespecteerd en aan de wieg stonden van de Renaissance. Sinds het paradigma van het rationele sciëntisme werd het als de "goudstandaard van bijgeloof" afgedaan. Het kind is helaas met het badwater weggegooid.

Onze moderne technocratische samenleving bereikt op dit moment zijn ethische en ecologische grenzen. We leven in een wereld waarin we meer en meer van onszelf verwachten en zodanig dan ook veelvuldig als massamens, robots of kopieermachines gaan gedragen.

De tijdsgeest opent zich nu gelukkig weer om de schone kunsten, ethiek, (natuur)wetenschap, psychologie en mystiek tot een synthese te brengen.

Tegelijkertijd voelen we de behoefte, misschien wel meer dan ooit, om menselijke kwaliteiten en waarden te beschermen. Omdat de sterren altijd bakens zijn geweest voor praktische navigatie, kunnen de constellaties ons bewust maken van de ruimtetijd en dienen als gidsen op onze dierbare en kwetsbare planeet. In principe zijn wij als aardbewoners ook astronauten!

Het is mijn missie, wens en overtuiging dat ieder mens de kans krijgt om het lot in eigen handen te nemen, een compleet 'mens' te worden. Mijn visie is dat de mens in creativiteit, flow, harmonie, inspiratie afgestemd kan zijn met zichzelf, elkaar en de Kosmos; met beide voeten op de aarde, een warm hart, een heldere en vooral vrije geest.

Voor mij vindt coaching plaats tussen zijn en worden, buiten tijd en ruimte en voorbij goed of fout.

Astronaut in de praktijk

Kom aan boord

Ik verwelkom je op mijn zeilschip in de salon (of in een online meeting) voor een kop koffie of thee. We onderzoeken hoe en waar je staat in het leven en we focussen ons op wat je (nog) uit het leven wilt halen, of wellicht beter gezegd, wat het leven op dit moment van jou vraagt.

Ik zie het leven als een dans, een reis, een avontuur. Het biedt de ultieme kans om jezelf te worden, te zijn wie je ten diepste wezenlijk bent.

Het leven betekent misschien niet letterlijk een doel bereiken, ook al is dat voor sommigen wel zo. De zin kan ook zijn om je nu eens écht gewaar te worden van (on)bewuste processen. We lokaliseren de patronen en structuren die je op jouw pad ervaart en brengen die in kaart. Dat kunnen emoties, gedragingen, gedachten, overtuigingen of gewoonten zijn. Hindernissen en obstakels kunnen ook worden ervaren in interactie met anderen.

Alchemy in Jacob Boehme s Theosophy foto Call Me Maggie v4

Waar je je namelijk niet, of nóg niet, bewust van bent, kan je ervan weerhouden om jouw unieke leven te leven. Samen onderzoeken we je dromen, gedachten en reflecties. Je ervaart dat het mogelijk is om je in elke fase en moment in de stroom van het leven op je gemak te voelen. Als resultaat beweegt de wrijving zich naar het oplossen en transcenderen van weerstand, op weg naar psychologische heelheid.

"Het is een natuurwet dat als je je kijk op het leven verandert, je leven vanzelf mee verandert. Je staat dan met zelfvertrouwen achter het roer en je kunt het innerlijke kompas afstemmen op jouw eigen ster. Dan krijg je vleugels en word je tegelijkertijd door het leven gedragen. Wat je zoekt is het zelf en jij bent de unieke expressie van dat mysterie."

Arrangement en prijzen

Coaching

  • Eenmalige Coach Sessie (60 min.)
  • Vijf Coach Sessies Pakket (5 x 60 min.)
  • Tien Coach Sessies Pakket (10 x 60 min)

Astrologie Consult Reading

  • Astrologie Consult Reading
    Intake van 30-45 min., horoscoopduiding 2,5 tot 3 uur en een evaluatiesessie van 30-45 min.
  • Vijf Coach Sessies & Astrologie Pakket (5 sessies van 60 min.)
  • Tien Coach Sessies & Astrologie Pakket (10 sessies van 60 min.)

Voor een offerte op maat:

Bel +31 6 11383707

(WhatsApp or Telegram)

Of e-mail xavier@astronautica.nl


Voor Zeil Coaching en/of Charters ga naar: www.leidenwatersports.nl

Contact

Xavier de Bode coaching sailor rond v2 450x450

Xavier de Bode

+31 6 11383707 (Whatsapp or Telegram)

xavier@astronautica.nl