Bio Xavier de Bode

Van jongs af aan realiseerde ik me dat de essentie van het leven bewustzijn is en - als gevolg daarvan - gewetensvol leven. Dit besef voedde mijn motivatie om het mysterie van het leven te onderzoeken, de krachten die je in harmonie- of in disharmonie brengen.

Tijd doorbrengen op en bij het water, zorgde er altijd voor dat ik me in harmonie voelde. Ik besloot van de liefde voor watersport een professionele hobby te maken en op jonge leeftijd werd ik zeil- en windsurfinstructeur.

Na de middelbare school combineerde ik zeilen met het studeren van antropologie en psychologie aan de UvA. De colleges op de universiteit brachten me echter niet de interactieve en stimulerende discussie waar ik op hoopte. Ik ben van studie veranderd om af te studeren in hotelmanagement aan Business School Nooteboom in Maastricht.

Ik ben het zeilen echter niet vergeten en heb naast het halen van mijn kleine vaarbewijzen ook het examen voor stuurman aan de E.Z.S. (Enkhuizer Zeevaart School) gehaald, een unieke opleiding voor de beroepszeilvaart in de wereld.

Wat een traditionele studie psychologie me niet kon brengen, ontdekte ik in mijn zelfstudie waarin ik al meer dan 30 jaar zo’n twee á drie boeken per week lees. Ik verdiep mijn inzicht in zowel het praktische als het theoretische, de westerse en oosterse psychologische methoden voor zelfonderzoek en ontdekte hun gemeenschappelijke basis. Mijn grootste passie is zowel de occidentale als oriëntale non-duale wijsheid tradities zoals hermetisme, gnosis, alchemie, sjamanisme, taoïsme, Tibetaans boeddhisme, advaita vedanta, zen en soefi. Mijn favoriete filosofen zijn Rico Sneller, Henk Oosterling , Bernardo Kastrup, Gilles Deleuze, Nagarjuna, Rudolf Steiner en niet te vergeten Carl Jung.

In het leven volg ik mijn hart en ziel. Omdat ik in en tussen veel verschillende culturen heb geleefd en gereisd, heb ik de mogelijkheid gehad om enkele van deze tradities van binnenuit te leren. Meer dan tien jaar wonen en werken in Brazilië zorgde ervoor dat ik nauwe ontmoetingen heb gehad met verschillende Zuid-Amerikaanse inheemse volkeren, sjamanistische stammen en rituelen zoals o.a. Candomblé, Umbanda, Kalunga, Xingu, Tupi, Shipibo en Santo Daime.

In Brasília, de hoofdstad van Brazilië, heb ik het eerste floating centrum in Zuid-Amerika opgezet en geleid, waar ik mensen heb gecoacht met de ondersteuning van de diepe meditatie die wordt bereikt door flotatie, ook bekend als sensorische deprivatie therapie.

Samen met mijn levens- en zakenpartner Janet (www.janetvollebregt.com) heb ik een "nurturing space project" gecreëerd, een architectonisch, kunst- en landschapsproject in het Braziliaanse nationale park 'Chapada dos Veadeiros', waar de omstandigheden het meest gunstig zijn voor gasten om zich opnieuw te verbinden met hun essentie. Mijn droom is het realiseren van bijzondere (coach)retraites op deze en andere mooie plekken.

Terug in Nederland ben ik Jungiaanse psychologie en astrologie gaan studeren bij de gerenommeerde Karen Hamaker-Zondag en op dit moment doe ik mijn examens om gecertificeerd astroloog te worden bij I.S.A.R. (International Society for Astrological Research).

Ik heb een post HBO opleiding ‘meesterlijk coachen’ bij Coaching Academy ZIN gedaan van Alexander van den Berg en heb hem sindsdien geassisteerd bij deze academie, o.a. bij de opleiding van aspirant coaches.

Terug naar de homepagina